Nachtdieren, wasbeerhut Eifel (Duitsland)
1 persoon:€195.00
2 personen:€295.00
3 personen:€395.00
4 personen:€0.00
Locatie:Eifel (Duitsland). Op ongeveer 3 uur rijden van Utrecht.
Beschikbaarheid & Boeken

Nachtdieren, wasbeerhut Eifel (Duitsland)

Het meest bijzondere aan deze hut is het voorkomen van Wasberen. Het zijn zeer nieuwsgierige en intelligente dieren. Ondanks hun grootte zijn ze overdag onvindbaar maar als het eenmaal donker word komen ze bijna iedere nacht langs en zijn ze uitstekend te observeren en fotograferen. Met hun zeer gevoelige voorpootjes tasten ze de bodem van de vijver af of zoeken ze voedsel tussen de stenen. Ook verschijnen er zo goed als iedere nacht één a twee Steenmarters en scharrelen er diverse soorten muizen. En dan is er nog altijd een kans op een Vos of een Ree. Ook hebben we twee Boommarters en Dassen op bezoek gehad maar dat is alweer even geleden. Als je voor minimaal 2 nachten boekt mag je overdag gratis van de hut gebruik maken.

 

Waarom deze hut?

 • Unieke locatie om Wasberen te fotograferen.
 • De ideale combinatie voor een weekendje weg in een prachtige omgeving.
 • Fotografie in combinatie met een luxe bed & breakfast.

'Wasberen, zo dicht bij dat je ze bijna kunt knuffelen' George en Simone Swijen

'Alert, alle slaap is verdwenen als je wacht op de eerste bezoeker. Niets evenaart het fotograferen van nacht-actieve dieren!' Judith Schnog

Waar is de hut?

De hut bevind zich op privé terrein in de Eifel in Duitsland, een uur over de grens van Heerlen in Zuid-Limburg ( 3 uur rijden vanaf Utrecht). 

Vanaf de (veilige) parkeerplek voor het huis ca. 50 m lopen, niet met een rolstoel te bereiken.

Beschrijving

Onze nachtelijke bezoekers bestaan op dit moment (januari 2022) uit Steenmarters, Wasberen, Vos en Grote Bosmuizen. Uiteraard kan dit per nacht verschillen. Andere dieren die regelmatig te zien zijn of waren zijn Das, Ree en Bosuil. 

De hut is direct gesitueerd naast ons huis en ‘bed-and-breakfast’. De nachthut word alleen verhuurd in combinatie met de B&B. In de hut is plaats voor drie fotografen/personen en de set is verlicht dmv LED lampen.

De hut beschikt over verwarming en elektriciteit. Er zijn drie ramen van spiegelglas, twee op zithoogte en 1 lager voor een lager standpunt. Ideaal om drinkende dieren te fotograferen. Er staan twee comfortabele stoelen met wieltjes en een aantal bankkussens voor op de grond. Bij koude nachten is er een elektrisch kacheltje aanwezig.

Bij een meerdaags (nacht-)verblijf kan er, kosteloos gedurende de dag, gebruik worden gemaakt van de hut om vogels te fotograferen. Inmiddels staat de teller op 30 vogelsoorten en zeven soorten zoogdieren die voor de hut verschenen.

In de directe omgeving bevinden zich Raaf, Rode Wouw, Kleine Bonte Specht, Zwarte Specht en af en toe een Grijskopspecht. In het voor en najaar gaat de Kraanvogeltrek recht over de locatie.

Huisregels

 • Niet roken in de hut of in de directe omgeving.
 • Geen schoenen aan in de hut.
 • Geen telefoongebruik (geluid uit).
 • Praten tot een minimum beperken.
 • Hut niet verlaten bij aanwezigheid van dieren.
 • Als het kan zet je camera op de ‘stille modus’.
 • Flitsen is niet toegestaan, controleer dat hij niet automatisch aangaat.
 • Niet in het gebied voor de hut komen.
 • De locatie mag niet openbaar gedeeld worden, vermeld slechts Eifel, Duitsland.

 

 

 

 

wasbeer2 Leo Boon Wildernistrek 1 van 1 middelste bonte specht Leo Boon Wildernistrek 1 van 1 4 middelste bonte specht Leo Boon Wildernistrek 1 van 1 2 middelste bonte specht Leo Boon Wildernistrek 1 van 1 3
 • Unieke locatie om Wasberen te fotograferen.
 • De ideale combinatie voor een weekendje weg in een prachtige omgeving.
 • Fotografie in combinatie met een luxe bed & breakfast.

Ontbijt is inclusief. Supermarkten en horecagelegenheden zijn te vinden op 12 km afstand van de locatie. In de B&B is GEEN gelegenheid om te koken. 

Inchecken kan vanaf 14.00 uur. Uitchecken uiterlijk om 12.00. Vanaf zonsondergang dien je in de hut aanwezig te zijn anders is er een grote kans dat je dieren verstoord. 

Bij minimaal 2 nachten: overdag mag je gratis van de hut gebruik maken. 

Leo Boon en Egle Pichetto zijn gastheer en dame en beheerders van de hut en B&B. Je kunt (in overleg tegen meerprijs) met Leo op pad in de Eifel, hij kent goede fotoplekken en is expert m.b.t. vogels en vlinders.

In de B&B is alles aanwezig, beddengoed, handdoeken, magnetron, waterkoker, koffiezetapparaat, broodrooster en een kleine oven om de broodjes af te bakken.

De dieren bevinden zich erg dichtbij. De maximale afstand is ca. zes meter. Met een 200 mm heb je marters en wasberen al beeldvullend. Een zoomlens van bijvoorbeeld 70-200 is ideaal, een grotere lens maakt mooie portretten. Er zijn geen schommelkoppen aanwezig. Indien je niet over een eigen statief beschikt zijn er twee statieven aanwezig.

De hut is voorzien van elektrische verwarming, omdat je lang stilzit is het aan te raden warme kleding mee te nemen. Kleding dient donker te zijn en voor zover mogelijk geruisloos! Een paar extra sokken (geen schoenen aan in de hut) en handschoenen zijn aan te raden. 

middelste bonte specht Leo Boon Wildernistrek 1 van 1 wasbeer Leo Boon Wildernistrek 3 van 4
Naam hut:Nachtdieren, wasbeerhut Eifel (Duitsland)
Prijs 1 persoon:€195.00 hele dag
Prijs 2 personen:€295.00 hele dag
Prijs 3 personen:€395.00 hele dag
Prijs 4 personen:€0.00 hele dag

LET OP: inchecken kan vanaf 14.00 uur. Uitchecken uiterlijk de volgende dag om 12.00. 

Als je voor 2 nachten boekt mag je overdag GRATIS van de hut gebruik maken. KIES BIJ BOEKEN DAN TWEE OPEENVOLGENDE DATA IN DE AGENDA

 • Fotogenieke wasbeertjes!
 • De ideale combinatie voor een weekendje weg in een prachtige omgeving.
 • Fotografie in combinatie met een luxe bed & breakfast.