0521-383519
info@wildernistrek.nl

Fotohutten

Ga je er regelmatig op uit om vogels of zoogdieren te fotograferen in Nederland? Dan kom je er al snel achter dat een schuilhut ideaal is:

  • De dieren komen veel dichterbij 
  • Vogels en zoogdieren vertonen hun natuurlijk gedrag
  • Je hebt de garantie dat je niet door anderen gestoord word
Fotokijkhut Diependal

Fotokijkhut Diependal

Unieke fotokijkhut in Diependal (Drenthe) om water- en moerasvogels te fotograferen. De hut ligt verzonken zodat je laag over het water fotografeert vanuit een comfortabele, zittende positie. Het meest bijzonder is de fotogenieke roodhalsfuut, die in Diependal elk jaar met enkele paartjes broedt en regelmatig voor de hut verschijnt (aanwezig vanaf april t/m augustus).

Ga naar deze hut

Fotohut marken Weidevogels (alleen van maart t/m 5 juni )

Fotohut marken Weidevogels (alleen van maart t/m 5 juni )

Unieke fotohut middenin een rijk weidevogelgebied. Je fotografeert weidevogels vanaf een laag standpunt. Om verstoring bij in- en uitgaan zoveel mogelijk te vermijden wordt de hut alleen verhuurd vanaf 13.00 uur ’s middags tot maximaal 11.00 uur de volgende dag (dus inclusief overnachting). Dit geeft niet alleen de minste verstoring voor de vogels maar ook de beste mogelijkheden voor vogelfotografie (ochtend- en avondlicht). Overnachten tussen de waakzame ganzen en de roepende grutto’s ’s is een onvergetelijke ervaring! Reken op grutto, tureluur, watersnip, wintertaling, kievit en scholekster. 

Ga naar deze hut