Fotohutten

Ga je er regelmatig op uit om vogels of zoogdieren te fotograferen in Nederland? Dan kom je er al snel achter dat een schuilhut ideaal is:

  • De dieren komen heel dichterbij 
  • Vogels en zoogdieren vertonen hun natuurlijk gedrag
  • Je hebt de garantie dat je niet door anderen gestoord word

ukflag2Do you regularly go out to photograph birds or mammals in the Netherlands? Then you'll quickly find that a hideout is ideal:

  • The animals come very close
  • Birds and mammals display their natural behavior
  • You have the guarantee that you won't be disturbed by others

If you want to book a hide, send an email to info@wildernistrek.nl, with which hideout and date.

Luxe fotohut ****

Luxe fotohut ****

Luxe fotohut om (bos)vogels van dichtbij te fotograferen. Dankzij spiegelend glas heb je een breed zichtveld zonder dat de vogels jouw zien. Voor de hut is een grote waterplas waar vogels drinken en badderen. Door dagelijks te voeren zijn er altijd 15-20 soorten aanwezig. De hut is zeer luxe: voorzien van slider-systeem (geen statief nodig), elektriciteit, toilet, koelkast, koffie/thee en vloerverwarming!

Ga naar deze hut

Nachtdieren, marterhut ****

Nachtdieren, marterhut ****

Deze unieke schuilhut (voor 1 tot 4 fotografen) staat aan de rand van een open plek in een loofbos (omgeving Vledder, Zuidwest Drenthe). Na zonsondergang verlichten de lampen een mooi decor waar je das, bunzing, steenmarter, boommarter, egel (niet in de winter) kunt fotograferen. De hut is luxe, je kunt er comfortabel een nachtje fotograferen: voorzien van slider-systeem (geen statief nodig), stapelbed, elektriciteit, toilet, koelkast, koffie/thee en vloerverwarming! Je hoeft dus niet diep in de nacht terug te rijden of een hotel in de omgeving te zoeken: je kunt in de hut blijven! 

Ga naar deze hut

Fotohut marken Weidevogels (alleen van maart t/m 5 juni )

Fotohut marken Weidevogels (alleen van maart t/m 5 juni )

Unieke fotohut middenin een rijk weidevogelgebied. Je fotografeert weidevogels vanaf een laag standpunt. Om verstoring bij in- en uitgaan zoveel mogelijk te vermijden wordt de hut alleen verhuurd vanaf 13.00 uur ’s middags tot maximaal 11.00 uur de volgende dag (dus inclusief overnachting). Dit geeft niet alleen de minste verstoring voor de vogels maar ook de beste mogelijkheden voor vogelfotografie (ochtend- en avondlicht). Overnachten tussen de waakzame ganzen en de roepende grutto’s ’s is een onvergetelijke ervaring! Reken op grutto, tureluur, watersnip, wintertaling, kievit en scholekster.

Ga naar deze hut

Nachtdieren, wasbeerhut Eifel (Duitsland)

Nachtdieren, wasbeerhut Eifel (Duitsland)

Deze bijzondere hut bevindt zich in de Eifel (Duitsland), op ongeveer 3 uur rijden van Utrecht. De hut wordt verhuurd ik combinatie met Bed & Breakfast (en is dus NIET zonder overnachting te boeken). Als je voor minimaal 2 nachten boekt mag je overdag gratis van de hut gebruik maken. Je fotografeert 's nacht wasberen bij een poeltje, verlicht door sterke LED lampen. Ook fotografeer je Steenmarters, soms zijn er wel vier verschillende exemplaren. Tussen de houtblokken zitten grote bosmuizen. Soms is er een Vos of Das. Overdag zijn er bosvogels, waaronder regelmatig Middelste Bonte Specht. 

Ga naar deze hut