0521-383519
info@wildernistrek.nl
Peloponnesos: spannende dieren & landschap
Griekenland - 8 dagen
Datumzondag 13 oktober t/m zondag 20 oktober 2019
Reissom€ 1595.00 per persoon
Aantal deelnemersminimaal 4, maximaal 8 personen
Boek deze reis

Peloponnesos: spannende dieren & landschap

Indian summer in Griekenland. Op deze allround fotoreis beleef je de prachtige nazomer op de Peloponessos, het ongerepte schiereiland in het uiterste zuiden van Griekenland. Vanaf oktober fleurt het Griekse landschap op en heb je warm nazomerlicht. De temperaturen zijn aangenaam en de eerste regen heeft het landschap in een groene waas gezet. De Griekse nazomer is de beste periode voor natuurfotografie!

Deze (rond)reis is breed en afwisselend. Je gaat aan de slag met je groothoeklens in authentieke, eeuwenoude landschappen waar de tijd lijkt stil te staan. Het volgende moment lig je met je macrolens op je buik en kijk je in de ogen van de reusachtige klokschildpad. Maar er is meer. Bidsprikhanen, tjitjaks, Afrikaanse kameleons, Mediterrane schorpioenen en kleine monarchvlinders. Allemaal spannende dieren die je zeker voor je lens krijgt.

Je verblijft in twee prima hotels, op een rustige plek direct aan zee.

 

Waarom deze reis?

 • Allround fotoreis met landschap en macrofotografie
 • Zacht licht en aangename temperaturen
 • Spannende dieren van dichtbij voor je lens 

Geweldig hoe Edo altijd wel ergens een boeiend beest vindt. Marie Elise Rijke

Het is erg leuk om naar nieuwe gebieden te gaan met een gids die weet wat interessant is om te fotograferen. Bep Verkuil

Hoogtepunt was de techniek hoe ik een onderwerp met (super)groothoek kan tonen in het landschap. Lydeke Veldhuis

Is deze reis voor jou geschikt?

Elke dag bezoek je fotogenieke landschappen, waar je ook allerlei (macro) onderwerpen kunt vinden. Je kunt aan de slag met landschap en dichtbij- en macrofotografie en met een telelens kun je op jacht naar bidsprinkhanen, hagedissen en schildpadden.

Ervaring met een bepaalde vorm van fotografie is niet nodig. Je leert alles ter plekke, zowel van de reisleider als van elkaar. Hoewel het een groepsreis is kun je gemakkelijk je eigen gang gaan, want je blijft meestal een halve dag op een plek. Je maakt geen lange wandelingen.

De Peloponessos is rijk aan grote insecten (vlinders, bidsprinkhanen en schorpioenen) en reptielen (hagedissen, schildpadden en de fotogenieke Afrikaanse kameleon). Op deze reis is er veel aandacht voor deze spannende en mysterieuze dieren. De reisleider is bioloog en een expert in het zoeken en vinden van insecten en reptielen. De onderwerpen worden je als het ware aangereikt. Bereid je voor op indringende foto's!

Landschapsfotografie komt in de praktijk ook onderweg aan bod. We stoppen hiervoor regelmatig op fraaie locaties.

Programma

Op deze brede reis komen alle aspecten voor goede natuurfoto’s aan de orde. Keuze van de juiste lens, planning, benaderen, cameratechniek, lichtomstandigheden, camerastandpunt, etc. Je zult geprikkeld worden om op andere, nieuwe manieren foto’s te maken. We besteden twee keer een halve dag (tussen de middag of 's avonds) aan beeldbespreking, waarbij je beste foto's met een beamer op een groot scherm worden geprojecteerd en besproken.

De herfst is in Griekenland zonnig met voorjaarsachtige temperaturen. Anders dan in de zomer is het licht zacht en zeer gunstig voor fotografie. Een enkele bui is niet ongewoon, en biedt kansen voor fotografie.

Het leuke van een reis naar de Peloponessos is ook de cultuurhistorie. Op veel plaatsen zijn oudheidkundige overblijfselen aanwezig, waar we zo nu en dan aandacht aan besteden.

Op deze rondreis verblijf je in twee verschillende hotels, beide liggen op een rustige plek direct aan zee. Het programma is flexibel en afhankelijk van de weersomstandigheden en foto-mogelijkheden.

Dag 1

Vliegreis Nederland-Griekenland. Bij aankomst in Athene nemen we de minibus in ontvangst en rijden we in ca. 3 uur naar het eerste hotel in de omgeving van Gythio in het zuiden van de Peloponessos. Je verblijft hier de eerste vier nachten. Bij voldoende tijd maken we onderweg een fotostop bij het beroemde kanaal van Korinthe.

Dag 2

Het centrale Mani-schiereiland heeft een mediterraan klimaat met een aangename nazomer. De eerste regen heeft het hele landschap in een zachte, groene waas gezet.

Vanuit het hotel maak je ’s morgens een korte wandeling langs de fraaie kust. De rotsachtige hellingen langs zee zijn geplaveid met knoestige, eeuwenoude olijfbomen. Hieronder bloeien, afhankelijk van de eerste regen, roze cyclamen.

’s Middags wordt je naar een andere plek gebracht, een bloemenweide met vlinders en insecten. Hier ga je tussen de bloemen op macrosafari: veel grote insecten zijn in de nazomer goed te benaderen en van dichtbij te fotograferen.

Dag 3

Vandaag ga je op foto-excursie naar het zuidwesten van het Mani schiereiland. In een fraai, kleinschalig landschap ga je op zoek naar de mysterieuze klokschildpad.

Vanaf een klein, sfeervol dorpje in de bergen maak je een korte wandeling. Langs het pad bloeien orchideeën en op de stenen liggen hagedissen in de zon. Onderweg is er een fotogeniek uitzicht tussen steile bergwanden door.

Je sluit de dag af op een hele bijzondere plek: een oud Romeins voetpad dat vanaf een natuurstenen dorpje naar twee kleine kapelletjes voert. Tussen de kruiden langs het pad fotografeer je vlinders, sprinkhanen en hagedissen. De kapelletjes zelf zijn ook een bezoek waard, achter de schilderijtjes zijn zelfs bijzondere dieren te vinden…

Dag 4

Zonsopkomst beleef je langs de fraaie kust, waar kleine onbewoonde eilandjes liggen. Het is nog een hele kunst om hier, met de opkomende zon in de ochtendnevel, goede landschapsfoto’s te maken.

Na het ontbijt ga je het binnenland in. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Ravijnen, loofbossen, natuurstenen dorpen, ezels aan een touwtje en hier en daar een plek waar op traditionele wijze houtskool wordt gemaakt kenmerken het gebied. Eeuwenoude olijfboomgaarden en stapelmuren wisselen af met kruidige graslandjes, die als je er doorheen loopt de typische Mediterrane geur verspreiden. Dit is een walhalla voor natuurfotografen!

In de (na)middag ben je op tijd terug in het hotel om foto’s te selecteren voor de beeldbespreking na het diner. Als je daar weinig tijd voor nodig hebt kun je je ter plekke rond het hotel op eigen gelegenheid prima vermaken.

Dag 5

Je verlaat de omgeving van Gythio en reist verder richting Pylos, in het uiterste zuidwesten van de Peloponessos. Onderweg reis je door het bergachtige binnenland van de Peloponessos. Het klimaat is hier koeler en dat levert een heel ander landschap op, met andere flora en fauna.

Je bezoekt een oud platanenbos met een beek voor sfeerfoto’s met herfstkleuren. De eerste sneeuwklokjes staan er in bloei.

Later op de dag breng je een bezoek aan het oude Mystras. Dit is een fraai (natuur)terrein waar je aan de slag kunt met macro- landschap- en ruïnefotografie. Het oude klooster in het complex is nog steeds in gebruik.

Aan het einde van de dag arriveer je in de omgeving van Pylos, waar je  aan de gelijknamige baai intrekt in een comfortabel hotel aan zee (drie nachten). Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid om in zee te zwemmen, het water is na de zomer nog aangenaam warm.  

Dag 6

Bij Pylos bevindt zich de enige plek in Europa waar de Afrikaanse kameleon voorkomt. Deze soort is waarschijnlijk als huisdier meegenomen door de Romeinen. Langs het strand ga je op zoek naar deze fotogenieke soort. Ze zijn heel moeilijk te vinden maar de reisleider weet hoe je moet zoeken en het lukt hem zeker om er een of meerdere te vinden.

Je luncht op het terras van het hotel, direct aan de baai van Pylos. Na de lunch bezoek je een spectaculaire waterval in het achterland. Het kraakheldere water baant zich een weg door een steile kloof, waar een pad langs loopt. Vanaf statief kun je hier creatief fotograferen met lange sluitertijden.

Je bent op tijd terug in het hotel voor een drankje. Dan kun je ook je foto’s bekijken en uitzoeken welke foto’s je wilt laten zien bij de beeldbespreking na het diner.

Dag 7

De laatste dag is er volop gelegenheid om je fotografie bij te schaven en te werken aan nieuwe invalshoeken. Je bezoekt de fraaie kuststrook, en veel soorten die je eerder hebt gezien komen opnieuw voorbij, maar in een andere setting. Met wat geluk slaag je er in om met een groothoekobjectief insecten in het landschap te fotograferen, een techniek die we hier zeker gaan uitproberen.

Het landschap is erg fotogeniek en als je de moeite neemt om een stukje te klimmen (niet zwaar) wordt je beloond met een geweldig uitzicht over een onaangetaste lagune, met azuurblauw water en spierwitte duinenrij.

Dag 8

Terugreis naar Nederland.

14A5626 brug cultuur griekenland wilde cyclaam groothoek 1 van 4 14A2843 14A5085 14A5206 14A5735 14A4812 wrattenbijter 1 van 1
 • Allround fotoreis met landschap en macrofotografie
 • Zacht licht en aangename temperaturen
 • Spannende dieren van dichtbij voor je lens

Heen- en terugreis

Vliegreis vanaf Eindhoven naar Athene met Transavia. De vliegtijden zijn nog niet bekend. 

Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met je e-ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Vervoer

Minibusje bestuurd door reisleider met onbeperkt aantal kilometers.

Accommodatie en verzorging

Je verblijft in kleine, rustig gelegen hotels (met eigen douche en toilet) op basis van halfpension beginnende met het diner op de eerste dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag. In een plaatselijke supermarkt kopen we ’s morgens de lunch in, die we later op een leuke plek in het veld nuttigen.

Reisleiding / begeleiding

Edo van Uchelen is bioloog en enthousiast natuurfotograaf. Hij heeft meer dan 18 jaar ervaring met het organiseren en begeleiden van foto- en natuurreizen.

Kennis, passie en gedrevenheid kenmerken de aanpak van Edo in het veld. Zijn onderwijservaring staat garant voor een professionele, persoonlijke en intensieve begeleiding. Op reis neemt Edo de tijd om jou echt beter te leren fotograferen. Als bioloog laat hij je bijvoorbeeld anders naar natuur kijken. Door beter te observeren ontdek je niet alleen nieuwe onderwerpen maar leer je ook om deze op een interessante manier te fotograferen, net even anders als de middenmoot.

De fotoreizen van Edo kenmerken zich ook door een ontspannen sfeer en veel gezelligheid, waardoor je je snel op je gemakt voelt.

Als natuurfotograaf is Edo veelzijdig met een voorkeur voor close-up fotografie, vogels en het vastleggen van unieke (actie)momenten. Edo fotografeert als een bioloog, met een kunstzinnige inslag.

(Hand)bagage

In het vliegtuig is de (cabine)bagage beperking 20 kilo per persoon. Je foto uitrusting (uitgezonderd statief, deze als cabine bagage inchecken!) neem je mee als handbagage, deze mag doorgaans maximaal 10 kg wegen. Behalve je rugzak wordt een kleine (schouder) tas met je laptop wordt meestal wel geaccepteerd, maar het is beter je laptop in je fotorugzak op te bergen (als daar ruimte voor is). Op de website van de luchtvaartmaatschappij kun je de maximale afmetingen en het maximale gewicht van je handbagage nagaan. Extra gewicht kun je aan je hals (camera) of op je lichaam meedragen, door middel van bijv. een foto vest met stevige zakken.

Paklijst

De ruimte voor bagage in het minibusje houdt niet over. We verzoeken je daarom de hoeveelheid bagage, inclusief je foto uitrusting, te beperken en zoveel mogelijk te verpakken in zachte tassen of koffers die vanwege hun plooibaarheid, gemakkelijker zijn te stapelen.

Voor deze reis adviseren we je alle fotografie benodigdheden mee te nemen voor macro- en dichtbijfotografie en voor landschapsfotografie; afhankelijk van je eigen specialisatie / wensen. Na boeking ontvang je ongeveer vier weken voor vertrek een uitgebreide paklijst.

Gezondheid en vaccinaties

Actuele informatie over verplichte of aanbevolen inentingen tref je aan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde in België.

996113 14A3031 2593671 groep fotografen 1 van 1 14A5263 14A5122
Reis:Peloponnesos: spannende dieren & landschap
Datum:zondag 13 oktober t/m zondag 20 oktober 2019
Aantal deelnemers:minimaal 4, maximaal 8 personen
Reissom:€ 1595.00 per persoon

Volledig verzorgde reis. 

 

Inbegrepen

 • heen- en terugreis per vliegtuig inclusief belastingen en toeslagen
 • minibusje bestuurd door reisleider met onbeperkt aantal kilometers
 • verblijf op basis van halfpension, beginnend met het diner op dag 1 en eindigend met het ontbijt op de laatste dag
 • alle excursies en activiteiten zoals beschreven in het programma
 • begeleiding door Nederlandse reisleider

Niet inbegrepen

 • toeslag éénpersoonskamer € 250,-
 • lunches en drankjes
 • verzekeringen
 • administratiekosten € 45,- per boeking
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien

Prijzen zijn per persoon en inclusief de heen- en terugreis, belastingen en toeslagen. Eenmaal ter plekke heb je behalve persoonlijke kosten geen extra uitgaven, tenzij anders aangegeven onder ‘praktisch’.